Sedmo izdanje knjige I. Nastovica „Psihologija snova i njihovo tumačenje“ izašlo iz štampe

Sa posebnim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je iz štampe izašlo sedmo izdanje knjige dr Ivana Nastovića, „Psihologija snova i njihovo tumačenje“.

Reč je prvoj knjizi te vrste uopšte, koja predstavlja kapitalno i enciklopedijsko delo iz oblasti psihologije snova. U njoj je ne samo temeljno i kompetentno obrađeno Frojdovo, Jungovo i Sondijevo shvatanje i tumačenje snova, uz njihovo ego-psihološko poimanje, već je izvršena i integracija ovih shvatanja u dubinsko-psihološku celinu, koja nije eklektička, već originalna. Snovi su, dakle, sagledani u svetlu individualnog, kolektivnog i familijarnog nesvesnog, kao i u svetlu analize Ega.

Prvo izdanje ove knjige pojavilo se pre dve decenije i do sada je, u okviru izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, izašlo šest izdanja. Ovo, sedmo izdanje, kao i prethodno (objavljeno 2012. godine), prerađeno je i prošireno, tako što je u njemu većina poglavlja delimično prerađena, a dodato je i šest novih poglavlja, čime je u knjigu uključen i veliki broj novih snova, kao i njihovo tumačenje. To je bilo neophodno, budući da je od prvog izdanja prošlo mnogo godina, a kao što kaže Jung, psihologija snova i njihovo tumačenje se ne mogu nikada doučiti, zbog čega na ovoj oblasti treba neprestano raditi i usavršavati se.

Knjiga je koncipirana i pisana tako da, uz podrazumevanu kompetentnost,  ne bude pristupačna samo stručnjacima, odnosno psihoterapeutima, psiholozima i psihijatrima, već i svima koji su autentično zainteresovani za psihologiju snova i njihovo tumačenje, uključujući i obrazovane laike. Mada knjiga predstavlja dubinsko-psihološku celinu, sva poglavlja se mogu čitati i zasebno, pa ukoliko nekog, recimo, posebno interesuju dečiji ili košmarni snovi, čitanjem tih poglavlja dobija potpunu informaciju o ovim, užim i specifičnim oblastima, nezavisno od ostalih delova knjige.

Više informacija o knjizi dostupno je u odeljku Knjige: Knjige Ivana Nastovića.